<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prvi video sa demonstracija u Banjaluci: Kolona ljudi duga nekoliko minuta! (VIDEO)

Demonstracije

U koloni koja se mirno kreće prema Vladi RS nalazilo se nekoliko hiljada ljudi. Pogledajte video

12. juni 2013, 12:00

Mirni studentski protesti koji su okupili oko 2.000 građana održani su u srijedu u Banjaluci. Prvo okupljanje krenulo je iz Kampusa, do Studenstko doma gdje je velika kolona prošla kroz grad do Zgrade Vlade RS.

Protestima su se priključili banjalučki šetači i veliki broj nezadovoljnih građana, penzionera, radnika, a studentima je došla podrška i od manjeg broja asistenata.



Neke od poruka koje su studenti isticali bile su : Gdje ste bili vi kad kopilad postasmo mi, Pravda za Vuliće, Neću da plaćem tuđe dugove, Neću vizu hoću posao, Tito je rekao - studenti su u pravu, Vi zaista hoćete da odemo, Da prodate sve ste znali - a paviljon nama niste dali, Djeca su naše najveće bogatstvo...

Protesti su protekli bez incidenata, a sumirajući utiske sa protesta, Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata RS, je rekao da su pokazali da je nezadovoljstvo građana veliko.



"Poručujem Vladi RS da mora da krene u borbu protiv kriminala i korupcije", rekao je Dronjak.

Igor Macanović, predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla rekao je da je zadovoljan protestima.

"Zadovoljan sam kako su protesti protekli. Ali napominjem da studenti neće odustati od svojih zahtjeva", kazao je Macanović za BUKU.



STUDENTSKI ZAHTJEVI:

- isključenje bivšeg izvršnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića iz partije;

- izgradnja 4. Paviljona i studentskih smještajnih kapaciteta u Istočnom Sarajevu;

- ostavka ministra prosvjete i kulture Gorana Mutabdžije;

- smanjivanje cijena studiranja master studija;

- hitna tematska sjednica Vlade Republike Srpske radi objavljivanja preciznih rokova u vezi početka izgradnje 4. Paviljona i ubrazane primjene odluke Vlade o promjeni oblika organizacije JU Studentski centar „Nikola Tesla“ Banja Luka u JU Studentski grad „Nikola Tesla“ Banja Luka, te poništavanje zaključka sa prethodne sjednice Vlade, koji se odnosi na prenos imovine sa ustanova studentskog standarda na Javne univerzitete.

Nakon što su se spojile kolone iz Picinog parka i Studentskog centra, ovaj video je snimljen u Aleji Sv. Save. Zajedno kreću prema Vladi RS. Protesti se odvijaju bez incidenata. U koloni koja se mirno kreće prema Vladi RS nalazi se nekoliko hiljada ljudi. Pogledajte video 

Vezani tekstovi:

Banjalučki protesti : Evo vam Dodik, vratite nam Brus Lija (FOTO)

Banjalučki transparenti 2:Mislim , dakle bunim se!

Studentski protesti u Banjaluci završeni bez incidenata