<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uzalud prodajemo Telekom

<p>Kad vidim šta radi Vlada, siguran sam da će 2011. biti još teža. Oni prvo prave projekciju budžeta kojim će namiriti sva postojeća ministarstva, a tek za narednu godinu najavljuju rekonstrukciju vlade. Umesto da prvo izvrše rekonstrukciju, pa onda da prave budžet - rekao je Dragoljub Vukadinović, predsednik kompanije Metalac na okruglom stolu o ekonomiji u 2011. godini.<br />

24. novembar 2010, 12:00

Direktor Instituta ekonomskih nauka Dejan Erić naglasio je potrebu reforme javnog sektora i zapitao se ko je odgovoran što neke firme za utrošenu struju duguju desetine miliona evra. Kada mi ne bismo izimirivali račune, Institutu bi odmah isključili struju - rekao je Erić, istakavši da je veoma skeptičan prema najavama da ćemo u 2011. imati četiri milijarde evra stranih direktnih investicija.

- To je preambiciozno čak i u slučaju da pola tih para dođe od prodaje „Telekoma” - rekao je Erić.

- Mi uveliko pričamo kako ćemo potrošiti pare od „Telekoma” a još ga nismo ni prodali - primetio je profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić.

On je istakao da nam neće mnogo pomoći ni novac od prodaje „Telekoma”. Svoju tvrdnju potkrepio je podacima po kojima je u Srbiju od 2001. do 2009. po raznim osnovama ušlo čak 128 milijardi dolara, od čega je čak 110 milijardi potrošeno na uvoz svega i svačega. To je dokaz da moramo radikalno da menjamo koncept razvoja - rekao je Savić.

Blic Online