<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Je li ovo prava slika Bosne: Saučešće pravoslavnog sveštenika glavnom imamu u Janji

Tugu i bol s porodicama trojice dječaka Osmana Gutića, Ejjuba Camića i Ibrahima Korajčevića, koji su se utopili u Drini, jučer je u Janji kod Bijeljine podijelilo hiljade ljudi koji su prisustvovali dženazi.

22. juli 2013, 12:00

Među onima koji su došli na dženazu bili su i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i nekoliko njegovih prvih saradnika, ali i pravoslavni sveštenik iz Bijeljine, đakon Bojan Čačar.

Dok je trajao ukop trojice dječaka, viđena je - za vrijeme u kojem živimo - nesvakidašnja slika: zagrljaj saučešća sveštenika Bojana Čačara i Omera ef. Camića, glavnog imama u Janji, čiji je sin Ejjub jučer ukopavan.

Sveštenik se probio kroz veliku gužvu, efendija Omer mu je krenuo u susret. Nakon zagrljaja i izjavljivanja saučešća u boli, Omer je poveo Bojana do mezarova. Sveštenik je, zajedno sa gradonačelnikom Mićićem, bio prisutan do kraja dženaze.




Nesvakidašnja slika za vrijeme u kojem živimo, no mnogi će reći slika one prave Bosne. Ili Bosne kakva bi ona trebala biti.

(E. H. / Bportal.ba)