U EU bez posla 23 miliona ljudi

U EU bez posla 23 miliona ljudi

Piše: Agencije

Nezaposlenost je u evro zoni u oktobru iznosila 10,1 odsto, što je za 0,1 procenat više nego u septembru, a za 0,2 odsto više nego u oktobru prošle godine.

Nezaposlenost u cijeloj Evropskoj uniji (EU) u oktobru ove godine iznosila je 9,6 odsto i ostala je nepromjenjena u odnosu na septembar, dok je u odnosu na isti period prošle godine povećana za 0,2 odsto.

Najmanja nezaposlenost zabilježena je u Holandiji (4,4 odsto), Austriji (4,8 odsto) i Luksemburgu (pet odsto), a najveća u Španiji (20,7 odsto), Letoniji (19,4 odsto) i Litvaniji (18,4 odsto).

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.