Preko 1000 djece se spaja i druži  kroz učenje cirkuskih vještina u kampu

Preko 1000 djece se spaja i druži kroz učenje cirkuskih vještina u kampu

Piše: BUKA

Organizacija Bauern helfen Bauern (BHB) / Salzburg – Bratunac je počela sa održavanjem radionica za preko 1000 djece i gostovanje cirkus kampa iz Njemačke i Austrije koji je osmišljen kao mjesto na kojem djeca mogu da provode vrijeme skupa, zabave se i nauče nešto novo. Kamp će biti otvoren do 31.08.2013.

U cirkuskom kampu u Srebrenici biće organizovane razne aktivnosti za djecu, koja će kroz rad u radionicama uvježbavati cirkuske tačke, što će kulminirati održavanjem gala predstave u subotu 31.08.2013, rekla je Doraja Eberle, predsjedavajuća Erste Fondacije i osnivač BHB.

 

Ovo je četvrti put  kako Bauern Helfen Bauern organizuje ovaj događaj za djecu sa područja Srebrenice i Bratunca.  Do sada je kroz naš cirkus kamp prošlo preko 4.000 djece sa ovog područja, što samo po sebi svjedoči koliki je značaj ove manifestacije za djecu i zajednicu.  Sve aktivnosti koje se odvijaju za vrijeme sedmice cirkus kampa u Srebrenici imaju predznak multietničnosti jer je i cilj samog projekta da doprinese pomirenju i boljem suživotu.  

 

Značaj i uspjeh projekta dodatno je potvrđen od strane ERSTE Fondacije koja je ovom projektu dodjelila Nagradu za društvene integracije 2013 u konkurenciji nekoliko hiljada projekata iz 13 zemalja Evrope.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.