Stanko Subotić Cane novi je vlasnik Nacionala

Stanko Subotić Cane novi je vlasnik Nacionala

Piše: index.hr

Skandalozno  je da Stanko Subotić Cane, koji se dovodi u vezu s ubojstvom Ive Pukanića, kupuje list u kome ga je označavao kao glavnog švercera cigaretama", rekao je za srpski Press zagrebački novinar i publicist Denis Kuljiš.

Balkanski kralj cigareta u Nacionalu?

Naime, Kuljiš koji je angažiran kao savjetnik uprave EPH, izjavio je kako urednici i novinari Nacionala u velikom broju napuštaju redakciju jer ih "je preuzeo zloglasni Cane". Kuljiš se poziva na službeno objavljenu vijest koja kaže da je Nacional promijenio vlasnika te da ga je kupila ugledna tvrtka švicarskog poslovnog čovjeka Haralda von Seefrieda.

"Ali, u zagrebačkim novinarskim krugovima se naveliko priča da je vlasnik postao mutni biznismen Stanko Cane Subotić iz Švicarske, balkanski kralj cigareta", rekao je Kuljiš dodajući kako iza Von Seefrieda ne postoji nikakva obiteljska tvrtka već je riječ o odvjetniku koji je specijaliziran za savjetovanje oko kupovine i spajanja tvrtki, oporezivanja i ostalih pravnih pitanja.

Kuljiš je inače bio među onom grupom novinara koji su osnivali Nacional, a ovaj zagrebački novinar podsjetio kako je Pukanić prije nego što je ubijen prodao 60 posto svog udjela u "Nacionalu".

Gdje je novac od prodaje?

"Isto je učinio još jedan vlasnik Andrija Kević, suvlasnik beogradskog hotela 'Jugoslavija', čovjek sumnjivog profila. To su uzeli nepoznati vlasnici o kojima se ništa nije čulo, iako su platili 28 milijuna eura! Pukanić je ubrzo ubijen, a novca i dalje nema. Njegova udovica nije dobila ni euro, a po hrvatskom zakonu, tri četvrtine nasljeđuje žena", kaže Kuljiš za srpski Press.

Press napominje kako se Nacional proslavio serijom tekstova o švercu cigareta u kojem je Stanko Subotić označavan kao šef balkanske mafije. U tim tekstovima Nacional je optuživao Subotića za ubojstvo Vanje Bokana u Ateni 2000. godine i Radovana Stojičića Badže 1997. godine, a vlasnik lista Ivo Pukanić je svjedočio i u Bariju u istrazi protiv Subotića i Đukanovića, nakon čega je 2008. godine ubijen ispred redakcije Nacionala u centru Zagreba.

Nacional demantira


Novinari srpskog Pressa kontaktirali su i uredništvo Nacionala koje je demantiralo tu vijest, a zanimalo ih je i odakle im takva informacija. Kolegama novinarima iz Srbije obećan je link u kojemu se objašnjava vlasnička struktura Nacionala no umjesto toga "zamjenik glavnog urednika Marko Ćustić poslao je tekst Nacionala u kojemu se objavljuje da je većinski paket NCL medija grupe preuzela tvrtka pod kontrolom obitelji Von Seefried.

index.hr

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.