Posao u inostranstvu: Njemačka i dalje treba njegovatelje iz BiH

Posao u inostranstvu: Njemačka i dalje treba njegovatelje iz BiH

Piše: Agencije

Predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH informisali su njemačku delegaciju da je novi javni poziv već kreiran u saradnji sa svim zavodima za zapošljavanje, te da će danas biti objavljen na web stranici Agencije i na za to predviđenim prostorima sva tri zavoda za zapošljavanje, odnosno u kantonalnim službama zapošljavanja.

Delegacija Agencije za rad i zapošljavanje BiH održala je u Sarajevu radni sastanak s delegacijom Savezne agencije za zapošljavanje SR Njemačke na kojem je analiziran dosadašnji rad i nastavak saradnje na implementaciji Dogovora o posredovanju radnika iz Bosne i Hercegovine u Njemačku na poslove njegovatelja.

Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo implementacijom Dogovora, te je Agencija za rad i zapošljavanje BiH dobila priznanje za efikasan rad.

Budući da na tržištu rada SR Njemačke i dalje nedostaje veliki broj njegovatelja dogovoreno je da implementacija Dogovora bude nastavljena na način da se kandidati mogu prijavljivati putem Javnog poziva ili putem programa za zapošljavanje kod poznatog poslodavca.

Također, potvrđeni su dogovoreni uslovi novog javnog poziva koji će, za razliku od prošlog, biti konstantno otvoren i neće sadržavati ograničenje broja radnika koji mogu otići na rad u SR Njemačku.

Predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH informisali su njemačku delegaciju da je novi javni poziv već kreiran u saradnji sa svim zavodima za zapošljavanje, te da će danas biti objavljen na web stranici Agencije i na za to predviđenim prostorima sva tri zavoda za zapošljavanje, odnosno u kantonalnim službama zapošljavanja, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

  

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
diplomirani ekonomista bic kategorije vozač,i rad u sapu
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.