Već 23 dana stoji na kutiji i ćuti: Misteriozna djevojka s trga u Prijedoru dobila društvo!

Već 23 dana stoji na kutiji i ćuti: Misteriozna djevojka s trga u Prijedoru dobila društvo!

Piše: ATV / BUKA

Prijedorčanka Jelena Topić već 23 dana na trgu u centru Prijedora na kutiji stoji i šuti. Dvadesetšestogodišnja Jelena Topić postala je regionalna atrakcija. Jedini način komunikacije su poruke koje ostavlja pored sebe.

Nakon mnogih poruka koje je poslala sugrađanima, danas joj je na Trgu društvo pravila lutka bez glave. Pisane poruke nije bilo.

Skoro kao i prvog dana, svi je gledaju, čak joj i pričaju, ostavljaju pare, stavljaju vizit karte u džep. Bilo je bračnih i ponuda za posao, a Jelena je na sve ostala – nijema.

Narod i dalje nagađa. Teorija koja je ubjedljivo na prvom mjestu je protest zbog posla. Neki toliko vjeruju u to da bi i članove svoje porodice doveli da stoje s njom.

 

Ima i onih prolaznika koji je obilaze svakodnevno, jer ih je njena „misija“ duboko ganula i dovela do suza.

“Vrlo mi je teško gledati ovu devojku. Ko bi stajao ovoliko dana iz radosti, sigurno je to nekakvo nezadovoljstvo. Ja svaki dan prolazim pored nje, pa stanem da joj malo pravim društvo. Mene je ovo sve duboko dirnulo. Sjećam se nje kada je bila dete, znam je iz viđenja, zato mi je nekako još teže kada je vidim kako ovako stoji. Sigurno to ne radi zato što joj je dobro“, kaže Prijedorčanka Senka Spasojević.

Prijedorčanka koja je zainteresovala mnoge, stoji svaki dan od devet do jedan. Šuti, najčešće zatvorenih očiju ili gleda u jednu tačku. Prolaznici kažu da je niko nije vidio ni vodu da pije.

 

 

 

Komentari na tekst (15)
Objavljeno:
Sve ovo me podsjeca na neki performans, i ako je to upitanju, ostavlja mnogo snazniju poruku od Marine Abramovic...
Objavljeno:
Ovo samo pokazuje koliko smo se otuđili jedni od drugih, izgubili moral, poštovanje i solidarnost jedni prema drugima, jednostavno društvo je poprimilo od Zapada sve što nevalja i svi slušaju strance ko da su nam oni roditelji.
D
Objavljeno:
a možda je devojka mentalno obolela i treba joj pomoć...
Objavljeno:
Ne znam koliko treba biti glup pa se jos uvijek pitati zasto djevojka stoji i cuti. Sad je bukvalno i napisala i lutkom pokazala....svi daju podrsku ali niko joj se nije pridruzio, a ne moze biti jednostavnije pridruziti joj se...a svi hoce promjene...:( Uh, koja smo mi g*vna od naroda. Sto je najgore, ima bar pola grada kojima je lose kao i njoj ili jos gore ali svi sjede kuci, gledaju debilnu Farmu, hodaju kao muve bez glave i cekaju....Stidim se pred nasim precima....
Objavljeno:
Ako se pitate kakvo nam je drustvo, pogledajte Jelenu. Ona nas najbolje oslikava. Samim time sto raspravljamo o njoj i njenom protestu, slika naseg drustva se upotpunjuje. Njen "glas" je i nas glas. Svaka cast Jelena.
Objavljeno:
mozda zeli u moj harem
Objavljeno:
ne šuti ona,ona se dere na sav glas samo je bagra ne čuje
Objavljeno:
Ne mogu da vjerujem da Milorad nezna, taj čovjek sve zna, mora da zna, pitajte Milorada ko je ta djevojka i šta ona zapravo želi, od njega će te dobiti tačan i precizan odgovor. Pitajte ga molim vas i mene baš zanima pozadina svega ovoga.
Objavljeno:
https://www.youtube.com/watch?v=Su7ff5hnY-M#t=123 meni se nekako ova pjesma uklapa sa gore navedenom temom
Objavljeno:
Da li skreće pažnju na šutnju o zločinima nad hiljadama Prijedorčana?
Objavljeno:
Ja u ovoj zemlji na žalost razumijem samo patnju naroda, volio bih da i oni , ne od mene izabrani predstavnici vlasti počnu činiti nešto i za narod. Ova djevojka je kap u moru patnje, gdje vrištao, plakao ili ćutao ne pije vode ako nisi stranački i politički podoban. TAKO DOĐE VRIJEME, KAD PAMET ZAŠUTI, GLUPOST PROGOVORI, A IDIOTIZAM ZAVLADA
Objavljeno:
Svaka čast, uspjela je da privuče pažnju pa će je kad progovori i saslušati. Nadam se .
Objavljeno:
znam i ja jednog sto stoji svako jutro od 5 do 7, naravno cuti!
Objavljeno:
Moderan oblik strajka!
ana
Objavljeno:
Koje su ostale poruke koje ostavlja?
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.