<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

10 najkreativnijih roditeljskih umjetničkih projekata u 2013.

Sajt My Modern Metropolis posvećen kreativnim idejama, dizajnu i trendovima u umjetnosti objavio je listu 10 najkreativnijih umjetničkih projekata roditelja tokom prošle godine. Ovo je prilika da se podsjetimo na njih...

27. juli 2014, 12:00

10. Emil Nystrom – Super beba super kreativnog tate


Ova slatka bebica koja naizgled čini nevjerovatne stvari zove se Sinhild i ćerka je švedskog fotografa Emila Nistroma. Emil je talentovan fotograf i tata sa puno mašte i inspiracije za kreativno fotografisanje svoje bebe.

9. Nagano Tojakazu – tata čije slike djeteta drugi žele da gledaju


Većina fotografija Naganove ćerke Kane slikana je na praznoj ulici, ali njena šarmantna ličnost ispunila je svaki kadar.

8. Nina Levi – Mama koja crta popularne junake na salvetama svoje dece


Nina Levi, umjetnica iz Njujorka, svojim sinovima ostavlja porukice i crteže na salvetama. „Čini me srećnom to što mi crteži na salvetama omogućavaju da budem u kontaktu sa interesovanjima svoje djece, jer se trudim da saznam koji crtani film, knjiga ili video igrica ih trenutno najviše zanimaju“, objašnjava ona. 

7.  Aja Sakai – Najslađe prijateljstvo dečaka i psa na internetu

Aja Sakai, jedna mama iz Tokija, oduševila je hiljade korisnika Instagrama serijom fotografija svoga malog sina. Ono po čemu su njene fotografije specifične jeste da je na svakoj ovekovječeno nježno prijateljstvo dječaka i njegovog francuskog buldoga, od kog se, kako i slike pokazuju, ne razdvaja ni dok spava. 

6. Endi Prok – Devojčica, maca i tata fotograf


Endi Prok je fotograf iz Sankt Petersburga. Fotografije ljubavi između njegove ćerke Katarine i njihove engleske kratkodlake mačke po imenu Lilu Blu Rojal Lada ove godine su obišle su svijet. 

5. Dejvid La Ferije – Kreativni tata i 1000 užina iznenađenja


Dejvid La Ferije je grafički dizajner koji je svoj umjetnički talenat i kreativnost iskazao i kao tata. Naime, svakog dana kada svojoj djeci priprema sendviče za školsku užinu, on na kesicama u koje ih pakuje nacrta po jedan originalan crtež, koji zatim fotografiše i objavljuje na internetu. 

4. Samanta Li – Umjetnost na tanjiru talentovane mame


Samanta Li je naizgled sasvim obična američka mama dvije djevojčice.Međutim, ona posjeduje nevjerovatan talenat za dekorisanje hrane koju im servira, i za kratko vrijeme je svojim fotografijama fantastično ukrašenih obroka stekla preko 200.000 pratilaca na Instagramu. 

3. Mika Anđela Hendriks – Umjetnica i njena četvorogodišnja ćerka stvaraju zajedniče slike


Ne tako davno, Mika Anđela Hendriks nije mogla ni da zamisli da će sa nekim dijeliti svoje umetničke projekte. Međutim, jednog dana njena četvorogodišnja ćerka počela je da daje svoj lični doprinos. Sada, majka prvo nacrta portret osobe, a njena ćerka završi djelo dodajući tela za koja smatra da najbolje pristaju likovima koje je njena majka nacrtala. 

2. Reditor Tatsputin dovršava crteže svoje djece


Tatsputin je zaposleni tata koji svakog mjeseca provodi deset dana na putu, ali svaki put sa sobom ponese crteže svoje djece kako bi mislio na njih. Dok je u avionu, ovaj divni tata pažljivo boji crteže koje su za njega spremila djeca, i po povratku kući predaje ih oduševljenoj djeci.

1. Kvini Liao – Mama fotografiše šašave avanture svog malog spavača


Protagonista ovog foto serijala se zove Vengen, a autorka fotografija je kineskinja Queenie Liao, mama troje dece i zaljubljenica u fotografiju. Pogledajte kako, dok spava, mali Vengen leti, plovi lađom, kuva, slika, pa čak i izvodi bravure na trapezu

Tekst je preuzet sa Detinjarije.com