<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vlada Republike Srpske zatvorila aerodrom u Trebinju

Uredbom Vlade Republike Srpske od prvog januara ove godine prestalo je sa radom Javno preduzeće “Aerodrom Trebinje”, a Privredni sud u Banjaluci donio je Odluku o brisanju trebinjskog aerodroma iz Registra privrednih subjekata.

13. januar 2014, 12:00

Tri sada već bivša radnika trebinjskog aerodroma trebala bi biti priključena i nastaviti sa radom u Javnom preduzeće “Aerodromi Republike Srpske” sa sjedištem u Banjaluci.

Za pet godina rada Javno preduzeće potrošilo je više od 1 000 000 maraka iz budžeta, a urađeni su svega master plan i Idejno rješenje, dok o izradi Izvedbenog projekta nije bilo ni govora.

Podsjećamo da je prije pola godine predsjednik Dodik tokom posjete Hercegovini izjavio kako Vlada nije odustala od izgradnje trebinjskog aerodroma.

“Mi nismo odustali od gradnje i realizacije projekta Aerodroma u Trebinju, samo je svjetska ekonosmka kriza doprinjela da realizacija projekta ide sporije. Mi tražimo investitora koji će biti partner Vladi i koji će podržati gradnju aerodroma i piste na Zubačkom polju” izjavio je tada predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.