Protesti u Tuzli: Ponovo žestoki sukobi

Protesti u Tuzli: Ponovo žestoki sukobi

Piše: Agencije / BUKA

Prije dvadesetak minuta ( 14:40 ) došlo je do velikih sukoba između policije i demonstranata!

14:54 - Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić je rekao za Fenu da su u sukobima povrijeđena tri policajca, od kojih dva teže.

"Gađali su ih kamenjem, čak je i zapaljena kantonalna zastava. Tek onog momenta kada je neko iz mase bacio suzavac, kada je povrijeđen policajac, policija je intervenirala i došlo je do sukoba između demonstranata i policije. Zasad nemamo informacija da li ima povrijeđenih među demonstrantima", kazao je Šarić.

14:40 - Došlo je ponovo do velikih sukoba tokom kojih je policija ponovo upotrijebila veliku količinu suzavca. Trenutno su demonstranti rastjerani po obližnjim ulicama i parkovima. Prije posljednjeg sukoba velika grupa demonstranata je prošla kroz policijski kordon i ponovo se probila do zgrade Vlade. Međutim nakon toga uslijedio je policijski kontraudar.

Na most kod Omege stiglo je vozilo hitne pomoći.

 

Vezani tekstovi

Specijalna policija rastjeruje demonstrante!

 

Više od 6000 ljudi u Tuzli!

 

Znak podrške Tuzlacima: Sarajlije i Zeničani na ulicama, protestvuje se i u Bihaću i Prijedoru

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari na tekst (4)
Objavljeno:
Doletjeli su kojekakvi evropski i ini zvaničnici u Sarajevo,da se nagledaju i nauživaju plodova svoga truda zadnjih 20 godina i da proliju poneku krokodilsku suzu a zatim mirno da se vrate tamo odakle su došli ida kažu:Eto sve smo učinili.
Objavljeno:
Buka opet kasni s objavljivanjem udarnih vijesti a to je da su za sutra zakazani protesti u Banjaluci.
Objavljeno:
Sve su krivi amerikanci i njihov MMF koji godinama daje pare da bi ovi policajci dobili svoje plate. Oni će tući narod dok je tako. A kad više ne bude para od MMFa onda će policajci, ili da crknu od gladi, ili će se početi baviti kriminalom. Deja vu.
Objavljeno:
Jadan ovaj narod s ovakvim gadovima na vlasti....
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.