Petak 7.2.2014: Najavljeni protesti širom BiH

Petak 7.2.2014: Najavljeni protesti širom BiH

Piše: BUKA

Za danas su najavljeni protesti u brojnim gradovima BiH.

Zbog protesta u Tuzli Univerzitet u tom gradu odlučio je odgoditi sve ispite.

 

"Povodom aktuelnih demonstracija u Tuzli, a u cilju zaštite i sigurnosti studenata Univerziteta u Tuzli, obavještavaju se studenti i profesori da se do daljnjeg odgađaju svi zakazani ispiti na fakultetima. O naknadnim terminima za polaganje ispita studenti će biti blagovremeno obaviješteni.

 

Osuđujemo sve vidove neopravdane upotrebe sile prema studentima kao i sve neovlaštene upade pripadnika specijalnih jedinica MUP-a TK u prostorije Fakulteta Univerziteta u Tuzli", navedeno je u saopštenju Univerziteta u Tuzli.

 

Udruženje građana "Oštra nula" i Helsinški parlament građana Banje Luke najavili su sutra proteste u tom gradu u znak podrške građanima Tuzle koji već drugi dan demonstriraju ispred tamošnje kantonalne Vlade. Protestna šetnja u Banjaluci održaće se na relaciji Narodno pozorište -zgrada Vlade RS - RTRS – Osnovni sud – Palata predsjednika RS. Okupljanje je u 12.00 kod NP RS.

 

"U želji da pokažemo solidarnost sa građanima Tuzle na čije su legitimne zahtjeve vlasti odgovorile upotrebom policijske sile, i u želji da podjsetimo na sve naše obespravljene radnike i uništene privredne gigante, aktivisti i aktiviskinje Helsinškog parlamenta građana sutra će organizovati simboličnu protesnu šetnju na relaciji Narodno pozorište -zgrada Vlade RS - RTRS – Osnovni sud – Palata predsjednika RS", saopšteno je iz Helsinškog parlamenta građana Banje Luke na njihovoj Facebook stranici.

 

Komentari na tekst (3)
Objavljeno:
Kao prvo alergican sam na politiku i politicare! Kao drugo, ne mogu da ne konstatujem da je u zadnjih 20 godina cjelokupna energija u FBiH i naroda i politicara usmjerena na unistavanje RS. Umjesto da je ta energija bila usmjerena na dogovaranje i rjesavanje problema. Dignite glas protiv te politike, priznajte volju 99% stanovnistva RS da zeli RS, onda cemo i mi objerucke prihvatiti BIH i krenuti zajedno u bolje sutra. Htjeo to neko priznati ili ne to je pored korupcije osnovni problem BIH. Kao trece, ovi mediji I intelektualci sto likuju, izadjite i pokazite se. Kao cetvrto, narod je stoka, u ovakvim situacijama pogotovo dolazi do izrazaja taj animalizam. Kao peto, sva dosadasnja "proljeca" su donijela vecu jad i bijedu narodima koji su ih pokrenuli. Kao sesto, ne vjerujem da se vise ista dogadja spontano i slucajno. Narode pamet u glavu. Kao sedmi, sad ce oktobar... Kao osmo, mediji prestanite likovati i paliti narod!
Objavljeno:
Banja Luko, gdje si? Ako vas bude vise od stotinu, castim cevapima!
Objavljeno:
Voleo bih da mi neko objasni šta su ustvari zahtevi demonstranata, i šta će biti njihova pobeda, pošto iz silnih tekstova to ne mogu da zaključim? Da ožive mrtvi giganti i ustane Tito, teško da može da se desi. Šta zapravo hoće ti ljudi?
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.