<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ketrin Ešton: Lideri u BiH moraju biti svjesni koja im pitanja građani postavljaju!

Po dolasku na sastanak Vijeća za vanjske poslove, komentarišući situaciju u Bosni i Hercegovini, visoka predstavnica i potpredsjednica Evropske komisije, Ketrin Ešton, je izjavila:

10. februar 2014, 12:00

"Mi ćemo, također, razmišljati u našem susjedstvu o situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o važnosti da su lideri u Bosni i Hercegovini svjesni pitanja koja se postavljaju od strane građana, kao i o mogućnosti koju treba da iskoriste, te riješe ne samo ekonomska pitanja koja izazivaju zabrinutost, već i političku situaciju. Hvala vam."

Pitanje : Gdin. Incko poziva na dodatne trupe, ako su potrebne? Možete li nam dati komentar?

"Mislim da je Valentin, moj dragi prijatelj, govorio o hipotetičkoj situaciji. Kao što znate, najvažnija stvar u Bosni i Hercegovini sada je da vodstvo razmisli i razmotri realne probleme koje ljudi imaju, ne samo pojedina pitanja, nego šire o ekonomiji u cjelini. I kao što vjerovatno očekujete da kažem, a to je da trebaju pokušati i pronaći rješenje na politički način. To je izuzetno važno. Postoji mnogo lidera u Bosni i Hercegovini i vrijeme je da oni istinski počnu pokazivati svoje liderstvo, a mi ćemo ih svi podržati na tom putu".