<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Protesti u Banjaluci UŽIVO: Nezadovoljni građani i demobilisani borci (FOTO)

Više stotina demobilisanih boraca i građana bilo je na protestima u Banjaluci...

18. februar 2014, 12:00

Na poziv Udruženja veterana Republike Srpske danas je oko 13 sati u Banjaluci počelo okupljanje demobiliziranih boraca nezadovoljnih radom rukovodstva Boračke organizacije RS s Pantelijom Ćurguzom na čelu i ukupnim stanjem u kojem se nalazi ta populacija stanovništva.

Prema procjenama, u Banjaluci se okupilo više od 1000 bivših pripadnika VRS, ali i drugih nezadovoljnih kategorija građana...

13: 50 Demonstranti se polako razilaze. Najavili su nove proteste u subotu ako se ne ispune njihovi zahtijevi.

13:38 "Ovi ljudi rizikujuu ratu, a rizikuju i u miru. Učiniću sve da njima (aludirajući na vlast bude gore)", rekao je Duško Vukotić, predsjednik Udruženja veterana RS, obraćajući se prisutnima. On je dodao da počinje "srpski ustanak protiv lopovluka i javašluka" i pozvao je na mirne demonstracije.

"Ukoliko Pantelija Ćurguz ne ode sa svog položaja i ukoliko se naši zahtijevi ne ispune u subotu ćemo pozvati svu sirotinjsku raju i svi ćemo izaći na ulice. Još uvijek čekamo da nam se obrate iz resornih institucija", kazao je Vukotić. 

13.37. "Nemate se kome izjadati, nego sami sebi", rekli su borci koji traže mjsečni borački dodatak bez obzira na godine (to je jedan od njihovih zahtijeva)

13.30. demonstranti su Panteliji Ćurguzu dali 15 minuta da se pojavi na protestima. Ako ne dođe oni će iznijeti svoje zahtijeve.

Ranije...

U Banjaluci su danas počeli protesti demobilisanih boraca i nezadovoljnih građana. Građani se okupljaju u parku Mladen Stojanović, a trenutno je više stotina građana na protestima. Broj se povećava svakog časa.

Reporter portala BUKA je na licu mjesta i javja da su se okupili demobilisani borci, nezadovoljni građani, studenti i veliki broj aktivista.

Lice sa protesta

Jedan od glavnih zahtjeva demobilisanih boraca je ostavka predsjednika boračke organizacije RS Pantelije Ćurguza.


Jedan od demonstranata je rekao da je ovo borba za urušena prava boraca RS.

Miloš Koljančić, otac poginulog borca

Koljančić je za BUKU rekao da mu je sin bio državljanin Slovenije

"Otišao je u rat iako nije trebao", rekao je on.

Demonstranti uzvikuju parole Ćurguze lopove.

"Mi nemamo rezervne položaje. Zar je jedan Ćurguz važniji od nas", pitaju se organizatori protesta.

"Svako ko se ovako bahato odnosi prema narodu treba da ode", poručuju borci.

Obraćanje organizatora