<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uočen nestali malezijski avion?

Potraga traje više od 30 sati

Radarski signali pokazuju da se malezijski avion kompanije Malaysia Airlines, koji je nestao prije više od 24 sata, možda uočen, saopćili su malezijski zvaničnici.

10. mart 2014, 12:00

Spasilački timovi koji su u potrazi za avionom sada su proširli područje na kojem traže nestali avion.

Istražitelji također provjeravaju snimke videonadzora dvojice putnika koji su se navodno ukrcali na avion s ukradenim pasošima.

Let MH370 iz Kuala Lumpura za Peking s oko 239 putnika nestao je južno od Vijetnama, podsjeća BBC.

Spasilački timovi pretražuju područje Južnog kineskog mora južno od Vijetnama već više od 30 sati, ali zasad niko nije uočio olupinu aviona.

Kasno u nedjelju, vijetnamske vlasti su saopćile da je njihova vojna letjelica uočila "objekt" koji liči na nestali avion, ali zvaničnici kažu da je previše mračno da bi se ta informacija potvrdila.

Objekt je uočen u blizini potencijalne naftne mrlje, ali su zvaničnici ponovili da je zasad nemoguće potvrdili tu informaciju.

U spasilačkoj operaciji trenutno učestvuje 40 brodova i 34 letjelice iz raznih zemalja. Međutim, nema signala iz lokacijskog odašiljača aviona.