<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uhapšen bombaš Željko Stevanović!

Bombaš Željko Stevanović uhapšen je noćas u Banjaluci

15. mart 2014, 12:00

Prema potvrđenim informacijama do kojih je BUKA došla, Stevanović je uhapšen noćas u Banjaluci

Kako saznaju Nezavise novine, inspektor MUP-a RS primijetio je Stevanovića u Ulici braće Podgornika, koji se kretao od "Jelšingrada" ka Željezničkoj stanici. Brzom intervencijom pripadnika Jedinice za podršku MUP-a RS Željko Stevanović je uhapšen.

Portal Istinito saznaje da Stevanović u trenutku hapšenja nije pružao otpor.

Načelnik centra javne bezbjednosti Banja Luka Mladen Marić saopštio je da je u toku kriminalistička obrada nad licem s inicijalima Ž. S. za koga se sumnja da je dana 13. marta bacio bombu na autobus Autoprevoza od čega je smrtno stradao vozač Boro Topić, javlja dopisnik agencije Anadolija.

Neposredno nakon hapšenja, ljekari hitne pomoći pregledali su osumnjičenog i utvrdili da je stabilnog zdravstvenog stanja.

Riječ je o Željki Stevanoviću, koji je lišen slobode neposredno pred ponoć 14. marta u ulici Ilije Garašanina u banjalučkom naselju Trapisti.

"On tokom lišavanja slobode nije pružao otpor, osim što je pokušao da hapšenje izbjegne bijegom. Kod sebe nije imao nikakvo oružje i bio je u istoj odjeći u kakvoj je, prema svjedočenju očevidaca, bio u trenutku kada je izvršio bombaški napad", naveo je Marić.

Prema njegovim riječima, Stevanović nije imao pomagače i svo vrijeme kretao se na otvorenom prostoru, u blizini mjesta gdje stauje njegova porodica i koje je bilo pod posebnim nadzorom policije tokom potrage.


Iako nije bilo eksplicitnog odgovora da li je osumnjičeni priznao zločin koji mu se stavlja na teret, prema izjavi Marića, riječ je o "veoma okrutnoj osobi koja je iznijela niz detalja o krivičnom djelu koje mu se stavlja na teret".


Nakon okončanja kriminalističke obrade Stevanović će biti predat okružnom tužilaštvu na dalje postupanje.


Kako je riječ o psihičkom bolesniku, smatra Marić, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku, najvjerovatnije će nad njim biti izvršeno psihijatrijsko vještačenje.

Podsjećamo, policija je već dva dana intenzivno tragala za osumnjičenim Stevanovićem koji je u četvrtak bacio eksplozivnu napravu u autobus u banjalučkom naselju Lazarevo, pri čemu je smrtno stradao vozač Boro Topić.