<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Peđa Kojović najozbiljniji kandidat za mandatara Vlade KS

Zastupnik Naše stranke u Parlamentu Kantona Sarajevo Peđa Kojović jedan je od najozbiljnijih kandidata za mandatara nove Vlade Kantona Sarajevo, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP) iz izvora u Stranci demokratske akcije (SDA).

11. april 2014, 12:00

Naime, o kandidaturi Peđe Kojovića se, između ostalih, raspravljalo sinoć na sjednici Izvršnog odbora SDA Sarajevo.

Prema našim saznanjima, Kojović je spreman preuzeti poziciju mandatara ako dobije široku podršku u Skupštini KS.

Već je, kako nam je rečeno iz SDA, dobio zeleno svjetlo Socijaldemokratske partije, a večeras ga očekuje i od Saveza za bolju budućnost (SBB).

No, u SDA se još uvijek ništa ne zna sigurno, jer postoje i drugi prijedlozi za mandatara, uključujući i mogućnost da se to mjesto povjeri Elmedinu Konakoviću.

Kojović danas u izjavi za NAP nije mogao reći ništa precizno, kazavši da bi mu bilo drago da i SDA razgovara o njegovoj mogućoj kandidaturi, te da je „sve moguće“.

''U ovakvoj situaciji ja mogu reći da bi bio spreman preuzeti tu odgovornost, ali još ni u mojoj stranci nije donesena odluka, ali mi je drago da se to razmatra'' – kazao nam je kratko Kojović.