<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučki bend Voodoo Mojo: Nešto drugačija muzička priča

Fuzija bluza, fanka i progresivnog rokenrola nalazi se na dvije autorske pjesme koje je nedavno snimio banjalučki bend "Voodoo Mojo".

14. april 2014, 12:00

Da se domaća autorska muzička scena razvija i publici pruža nešto drugačiji zvuk, dokaz je i ova ambiciozna petorka, koju čine gitarista Stefan Sarić, basista Ostoja Đurić, klavijaturista Daniel Minarski, pjevač Aleksandar Kolarov i bubnjar Velemir Dušanić.

Nedavno su iz svoje muzičke kreativne radionice iznjedrili dvije nove pjesme koje su žanrovski drugačije, a opet jedinstven pečat benda "Voodoo Mojo".

- Nastojimo da naše stvari budu što originalnije i da ne koristimo previše stereotipa u komponovanju. Ne ograničavamo se na žanrove, što nam dodatno daje dozu jedinstvenosti - rekao je klavijaturista Daniel Minarski.

Kako je istakao, u obje pjesme inspiracija je došla kroz sviranje. Jednostavno se osjeti kada nešto dobro "iskoči".

- Zajedničkim idejama smo snimili ove dvije pjesme. Stefan i Aleksandar su bili zaduženi za tekstove, dok smo aranžmane radili svi zajedno, gdje je svako doprinio svojom idejom - rekao je basista Ostoja Đurić, koji je i autor logoa benda.

Prema riječima gitariste Stefana Sarića, koji zanimljivim rifovima daje poseban šmek svakoj pjesmi, jedna numera je balada, u fanki ritmu, dok je druga nešto progresivnija. Upravo zbog takvog, nešto drugačijeg aranžmana, ovi mladi i talentovani muzičari smatraju da bi se pjesma mogla svidjeti publici.

- U pisanju tekstova inspiracija su mi obični ljudi i njihovi životi, stvari koje su oko nas, a koje nekada ne primijetimo. Smatram da smo se kao bend baš "našli" i da odlično funkcionišemo, tako da mislim da ćemo u finišu iznjedriti kvalitetan proizvod - kaže pjevač Aleksandar Kolarov.

Svaki član benda "Voodoo Mojo" sluša različitu vrstu muzike, a složili su se da upravo zbog te različitosti stvaraju jedinstvenu muzičku magiju.

Ambicije

- Ambicije su nam rad na autorskim pjesmama, kao i predstavljanje na domaćim i inostranim muzičkim festivalima. Festivali su nešto što bi svaki bend trebalo da doživi. Druženje sa kolegama muzičarima, davanje dijela svoje ličnosti publici i uživanje u njihovoj povratnoj informaciji. To se može iskusiti samo sviranjem autorskih numera, a one su to što smo mi u stvari, upravo zato što je svako od nas urezao jedan dio svoje duše u te pjesme. Za sada, završavanje albuma nam je prioritet i, naravno, zabavljanje u tom kreativnom procesu - rekao je bubnjar Velemir Dušanić.

Tekst je preuzet iz Glasa Srpske