<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Liverpul u dramatičnom meču porazio Mančester

Fudbaleri Liverpula nadigrali su u nedjelju Mančester Siti rezultatom 3:2 (2:0) u spektakularnom derbiju Premijer lige, kojim se domaći tim primakao prvoj tituli poslije posta dugog 24 godine.

14. april 2014, 12:00

 Meč na "Enfildu" ponudio je najbolju moguću fudbalsku predstavu, sjajno prvo poluvrijeme Liverpula za dva gola prednosti, ekspresan povratak Sitija u drugom, te konačno pobjedu domaćina nakon nove, treće greške tragičara meča Vensana Kompanija.

Belgijanac je prvo naivno ispao u šestom minutu zajedno sa svojim golmanom Džoom Hartom, nakon sjajnog "lažnjaka" Sterlinga za 1:0, da bi mu 20 minuta kasnije pobjegao Škrtel, koji je udarcem glavom pogodio za 2:0 na poluvremenu.

Siti se ipak vratio u nastavku, potpuno je preuzeo kontrolu meča te poslije dvije sjajne timske akcije za samo 15 minuta stigao do 2:0. Prvo je Silva pogodio nakon dvadesetak dodavanja njegovih saigrača, a potom, poslije akcije sa Nasrijem i Milnerom, uz pomoć golmana Liverpula Simona Minjolea, donio izjedančenje - 2:2.

Bili su "građani" bliži trećem golu u narednih 15 minuta, Džeko i Silva su imali sjajne šanse, ali je Liverpul imao i sreće. Zbog toga su na kraju surovo kažnjeni, a pobjedu Liverpulu je i zvnaično donio Kompani, koji je opet poklonio gol šansu domaćinu, koju je iskoristio Kutinjo.

Meč je obilježio i divljački start Džordana Hendersona u 93. minutu, on je sa dvije noge uklizao u Samira Nasrija, zbog čega je isključen. Početkom prvog poluvremena Luis Suarez izbjegao je isključenje, jer mu je Mark Klatenburg oprostio simuliranje faula, a već je imao žuti karton.

Liverpul, četiri kola prije kraja, ima 77 bodova, sedam više od Sitija, koji je i dalje u igri za titulu, jer ima dva meča manje. Između je Čelsi sa pet bodova i utakmicom manje od "redsa".

Liverpul je zadnji put titulu šampiona Engleske osvojio 1990.