<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

RB Air Race: Arh slavio u Rovinju

Austrijanaac Henes Arh slavio je u Rovinju, u drugoj trci Red Bull Air Race svjetskog šampionata, ispred dvostrukog šampiona Pola Bonoma.

14. april 2014, 12:00

Arh se tako revanširao Britancu za poraz na otvaranju sezone u Abu Dabiju, a sljedeći okršaj imaće 17. i 18. maja u Kuala Lumpuru.

"Drago mi je što sam pobijedio pred mnogobrojnom austrijskom publikom koja je stigla u Rovinj ali naročito zbog činjenice da smo letjeli nad prilično uskom stazom i vjetrom koji je uvelike otežavao manevre", kazao je Arh nakon utrke.

Zahtjevna letačka staza bila je postavljena uz rovinjsku Valdiboru, sjevernu obalu u neposrednoj blizini starogradskog jezgra, čime je ovo takmičenje dobilo spektakularnu kulisu gdje su mnogobrojni gledatelji i posjetitelji mogli svjedočiti dosad neviđenom vazdušnom spektaklu na ovim prostorima.

redbullcontentpool.com

U Red Bull Air Race svjetskom prvenstvu učestvuju najbolji svjetski sportski piloti koji brzinu spajaju s preciznošću i vještinom. Piloti upravljaju najbržim, najokretnijim i najlakšim trkaćim avionima na relativno niskoj vazdušnoj stazi koju čine vazduhom ispunjeni piloni visine 25 metara.

Posljednje dvije titule pripale su Bonomu, a za treću uzastopnu u sportu velikih brzina i niskih nadmorskih visina Britanac se ove godine bori protiv jedanaest vodećih svjetskih pilota iz devet zemalja.

Nakon tradicionalnog otvorenja sezone u Abu Dabiju i nakon druge trke u Rovinju, Red Bull Air Race Svetsko prvenstvo odlazi u Maleziju (17. i 18. maj), a slijede trka u Poljskoj (26. i 27. jul) i Velikoj Britaniji (16. i 17. avgust).

Nakon toga prvenstvo se seli u SAD, i to Dalas (6. i 7. septembar), odnosno Las Vegas (11. i 12. oktobar), a završna trka je planirana za Kinu (1. i 2. novembar).