<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šumaher pokazuje male znake napretka

Legendarni vozač "Formule 1" Mihael Šumaher pokazuje male znake napretka u oporavku od teške povrede zadobijene u nesreći krajem prošle godine na skijanju.

14. april 2014, 12:00

"Postoje trenuci kratke svijesti i on pokazuje male znake napretka", izjavila je Šumaherova menadžerka Sabine Kem njemačkoj televiziji ARD, a prenosi AFP.

Ona je dodala da postoje trenuci kada je budan i svjestan.

"Naravno da nisam ljekar, ali medicinski, postoji razlika između biti budan i svjestan, odnosno imati sposobnost komunikakcije s okruženjem. Ne želim da otkrivam detalje iz poštovanja prema njegovoj porodici, ali mi uopšte ne sumnjamo u sposobnosti Mihaelovih ljekara, oni su stručnjaci u svojoj oblasti", izjavila je Kem.

Prema njenim riječima, Šumaherovu porodicu najviše uznemirava citiranje pojedinih ljekara u medijima i "njihove neistine".

"Problem je kada autsajderi komentarišu", kazala je Kem.

Četrdesetpetogodišnji Nijemac, najbolji vozač u istoriji "Formule 1", u vještačkoj je komi na klinici u Grenoblu od 29. decembra, poslije teškog pada na skijanju u francuskim Alpima, kada je glavom udario u stijenu.

Šumaher, bivši vozač "Ferarija" i "Mercedesa", od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji.