<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šuker ostao predsjednik HNS-a, Mamić postao njegov zamjenik

Hrvatska

Davor Šuker i u naredne četiri godine bit će predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), odlučeno je na današnjoj Skupštini HNS-a održanoj u Zagrebu.

15. april 2014, 12:00

Proslavljeni reprezentativac i Zlatna kopačka Svjetskog prvenstva 1998. godine, Davor Šuker, bio je jedini kandidat za predsjednika Saveza te je, prema očekivanju, dobio jednoglasnu podršku 48 „skupštinara“.

Šuker je na čelo Saveza prvi puta izabran 2012. godine, a sada je dobio povjerenje voditi HNS naredne četiri godine, istakli su iz HNS-a.

"Velika mi je čast biti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i boriti se za hrvatski nogomet kao što sam to nekada činio na terenu. Uvijek mi je bila želja vratiti nogometu ono što mi je dao i mislim da kroz ovu funkciju to mogu učiniti na najbolji način. Čestitam svima koji su danas izabrani i siguran sam da ćemo odlično sarađivati", rekao je Šuker.

Članovi Skupštine danas su izabrali i novi sastav Izvršnog odbora HNS-a. U „nogometnoj vladi“ Hrvatske u iduće četiri godine sjedit će: Ante Vučemilović-Šimunović, Božo Galić, Zdravko Mamić, Đuro Bukvić, Drago Lucić, Davor Ivić, Damir Mišković, Ante Kulušić, Alojzije Šupraha, Nenad Horvatić, Robert Markulin, Stjepan Merkaš, Dubravko Galović, Slavko Prišćan, Marijan Kustić i Korado Soldatić.

Na prijedlog Šukera, Skupština HNS-a odabrala je pet dopredsjednika Saveza, a to su Zdravko Mamić (prvi dopredsjednik), Ante Vučemilović-Šimunović, Ante Kulušić, Damir Mišković i Đuro Bukvić.

Radi usklađivanja mandata funkcije izvršnog predsjednika s funkcijom predsjednika, Damir Vrbanović dobio je novi četverogodišnji mandat kao prvi operativac Saveza, saopštili su iz HNS-a.