<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prerano je reći da smo izgubili titulu

Edin Džeko

Prerano je reći da smo zbog poraza od Liverpoola izgubili titulu, izjavio je Edin Džeko napadač Manchester Cityja za klupsku internet strancu.

15. april 2014, 12:00

Upravo se Džeko najbolje sjeća kako su prije dvije godine Cityju otpisane sve šanse za titulu, ali se njegov tim okitio titulom u infarkt završinici u kojoj je baš Džeko postigao gol za preokret u posljednjoj utakmici.

City je tada šest kola prije kraja imao osam bodova manje od Manchester Uniteda, ali ja na kraju izašao kao pobjednik. Sada imaju sedam bodova manje od Liverpoola, i dvije utakmice manje.

''Mi imamo još šest utakmica do kraja, a Liverpool i Chelsea po četiri. Ljudi govore da smo pod pritiskom, ali ja kaže da to nije važno, važno je samo ko će dobiti više utakmica od sada pa do posljednjeg zvižduka prvenstva. Ja čvrsto vjerujem da ćemo biti prvaci, uprkos ovom porazu'' – kaže Džeko.

Nova šansa za City je već sutra kada kod kuće igraju protiv Sunderlanda.

''Imamo mnogo novih igrača i želimo ponovo titulu radi navijača. Vraćamo se na pobjednički kolosjek već protiv Sunderlanda i West Broma naredne sedmice. Uživao sam osvajati titule sa Volfsburgom i sa Sitijem i nadam se da ćemo ih osvojiti još mnogo'' – kazao je Džeko.

Naš napadač je uprkos porazu protiv Liverpoola odigrao odličnu utakmicu i bio jedna od onih koji su doprinijeli preokretu nakon vodstva Liverpoola od 2:0. No, nakon što je zamijenio povratnik Sergio Aguero, njegov je tim primio pogodak.

''Njegov povratak je važan i on je izuzetno bitan igrač za nas. Nadam se da ćemo vidjeti najboljeg Kuna do kraja sezone'' – dodao je Džeko.