<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Potpuno novi Facebook za Android: Evo detalja!

Facebook za Android dobio je novu verziju, koja je potpuno drugačija u odnosu na sve dosadašnje. Evo šta bi trebalo da znate o njemu.

15. april 2014, 12:00

Android korisnici nisu oduševljeni Facebook aplikacijom, koja zbog toga i ima relativno slabu ocjenu, svega 3.9 (preko 15 miliona korisnika ju je ocijenilo). Ipak, sa verzijom 8.0.0.26.24 stari Fejs za Android odlazi u istoriju i pred vama će se naći novi, redizajniran, poboljšan i brži Facebook za najpopularniju mobilnu platformu. Neki korisnici u Srbiji dobili su ovu verziju već 12. aprila, dok će ostali novi Facebook imati već danas ili u narednih par dana (proverite Play Store na telefonu već sada).

Novi dizajn na jednom mjestu objedinjuje sve najčešće korišćene opcije Facebooka, pa nema potrebe za "svajpovanjem" lijevo-desno. U gornjem dijelu su pristup News Feed objavama, zahtjevi za prijatelje/prijateljstvo, četovanje (koje će uskoro biti isključeno iz Fejs aplikacije u potpunosti), novosti (notifikacije) i "More" odnosno „Još" odjeljak u kojem se nalazi sve ono što se u ranijim Facebook verzijama nalazilo sa lijeve strane aplikacije i zahtijevalo je "svajp" pokret.

Plutajući meni u donjem dijelu sa opcijama za postavljanje statusa, fotki ili lokacije pojavljuje se samo onda kada vam je potreban, a većinu vremena je skriven, kako biste na raspolaganju imali što veći dio ekrana telefona za čitanje sadržaja.

Pretraga je izvučena u zaglavlje aplikacije i sada joj se može pristupiti iz gotovo bilo kojeg dijela aplikacije direktno, bez potrebe za "svajpovanjem" ili pozivanjem iz menija sa nekoliko klikova.

Aplikacija je optimizovana za stabilniji i brži rad i na uređajima sa slabijim hardverom i manjim displejom, a mii smo ga isprobali na nekoliko Android uređaja (Sony Ericsson Xperia mini pro, Lenovo K900, Alcatel X Pop) i na svima je radio baš kako treba - bez trzanja, tečno i bez kočenja.


Tekst preuzet sa portala Mondo