<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tenkovi opkolili Slavjansk

SLAVJANSK

Snage pod kontrolom vlasti u Kijevu, opremljene oklopnim vozilima, opkolile su danas grad Slavjansk, na istoku Ukrajine, izjavio je Itar-tasu vršilac dužnosti gradonačelnika Vjačeslav Ponomarjov.

15. april 2014, 12:00

Ponomarjov je ujedno i komandant bataljona za samoodbranu, navodi se u izvještaju.

U toku je jačanje barikada na gradskim ulicama i putevima. Snage za samoodbranu to čine iz predostrožnosti, u slučaju napada iz okoline grada.

"Trupe su opkolile grad. Svuda su razmještena oklopna vozila - tenkovi i transporteri. Mi se spremamo. Ako pokušaju da uđu, moraćemo da ih zaustavimo", rekao je Ponomarjov.

Vršilac dužnosti ukrajinskog predsjednika Aleksandar Turčinov rekao je ranije da je jutros pokrenuta akcija protiv proruskih demonstranata u sjevernim dijelovima regiona Donjeck, na istoku Ukrajine.

On je dodao da je cilj operacije zaštita građana Ukrajine, prenijela je agencija Interfaks

Vršilac dužnosti ministra odbrane Ukrajine Mihail Kovalj u ponedjeljak je rekao da su oružane snage Ukrajine spremne za specijalne operacije na istoku zemlje, naveo je Glas Rusije.