<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kup kralja bez Ronalda i Piquea

Povrede pred finale

Finalna utakmica španskog Kupa kralja u srijedu u Valenciji između Real Madrida i Barselone propustit će najveća zvijezda Reala Cristiano Ronaldo i odbrambeni igrač Katalonaca Gerard Pique.

16. april 2014, 12:00

Trener Reala Carlo Ancelotti rekao je da Ronaldo još osjeća posljedice povrede, te da ne želi riskirati u Kupu kralja kada je sljedeće sedmice na rasporedu prva utakmica polufinala Lige prvaka s Bayernom.

"Da je ova finalna utakmica u drugom terminu možda bi Cristiano igrao i nezaliječen. Ovako je previše na kocki i rizik je prevelik", kazao je Ancelotti.

Niti Barcelona neće biti kompletna, no trenera Gerarda Martina više brine vrlo loša forma ekipe i očito nezadovoljstvo nekih igrača, ponajprije Lea Messija, koji ne voli igrati na krilnoj poziciji.

Pique sigurno neće igrati zbog povrede leđa, a upitan je nastup i drugog Marca Bartre. Po svemu sudeći, sigurno će igrati kapiten Carles Puyol, kojemu bi to bila možda i zadnja utakmica za Barcelonu jer na kraju sezone odlazi iz kluba.

Dvoboj finala Kupa kralja igra se u srijedu od 21.30 sati na stadionu Mestalla u Valenciji, a zadnji međusobni dvoboj na tom stadionu dobio je 2011. Real u produžetku (1:0).

Barcelona ima 26 naslova u Kupu kralja, Athletic Bilbao 23, dok je Real bio pobjednikom 18 puta. Prošle sezone je Kup kralja osvojio Atletico Madrid pobijedivši na Bernabeu Real u produžetku (2:1).