<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poraz od Liverpoola ništa ne mijenja

Manuel Pellegrini

Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini tvrdi da i dalje jednako vjeruje u osvajanje naslova prvaka Engleske, uprkos porazu od Liverpoola u nedjelju.

16. april 2014, 12:00

Ekipa s Anfielda je slavila sa 3:2 čime je došla na korak do osvajanja titule. "Redsi" će nakon 24 godine osvojiti naslov ukoliko pobijede u preostale četiri utakmice.

'' Mislim da svi znaju šta trebaju da rade. Izgubili smo utakmicu (od Liverpoola), ali imamo još šest mečeva do kraja prvenstva. Ako ne uspijemo, to će biti jer je Liverpool pobijedio sve utakmice do kraja, ali ne mislim da su se neke stvari promijenile nakon poraza u nedjelju.

Naravno, i navijači misle da mi to možemo. Imamo dvije utakmice manje i ako pobijedimo doći ćemo na samo bod zaostatka za Liverpoolom.

Ako ne vjerujete da možete to učiniti kada zaostajete samo bod, niko onda ne može vjerovati u ništa. Imali smo dobru sezonu i nadam se da možemo do kraja odigrati na isti način'' - kazao je Pellegrini.

On neće moći da računa na usluge Yaya Tourea u večerašnjem meču sa Sunderlandom, u kojem očekuje težak posao.

''Mislim da je teško igrati protiv ekipa koje se bore za opstanak'' - dodao je Pellegrini.