<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novinar zapalio džoint dok je radio intervju sa predsjednikom Urugvaja (VIDEO)

Novinar sajta Vajs (VICE) je odlučio da dođe pripremljen na intervju sa predsjednikom Urugvaja Hose Muhikom, koji je između ostalog i poznat po tome što je legalizovao marihuanu u svojoj državi. On je tokom razgovora zapalio džoint, a potom i popričao sa "skromnim predsjednikom" na temu droga i marihuane.

16. april 2014, 12:00

Ovo je vjerovatno jedini predsjednik koji je sa osmijehom gledao mladog novinara kako pali džoint, dok pred kamerama sa njim ćaska o raznim temama.  


Taj klip, kao i čitav intervju, je zapravo samo najava Vajsovog dokumentarca o legalizaciji marihuane u Urugvaju.


Krišna Andavolu, reporter Vajsa, pali džoint pred sam početak intervjua sa Hose Muhikom (78). Potom popriča sa njim o tome šta predsjednik Urugvaja misli o upotrebi droga.


- Ako su vam potrebne droge da bi se osjetio slobodan, onda si gotov. Moja sloboda je ovdje - kaže Muhika, i pokazuje na svoju glavu.

Krajem ove godine, Urugvaj je postao prva zemlja svijeta koja je u potpunosti dozvolila proizvodnju, prodaju i konzumaciju marihuane, i pored negodovanja UN.


Muhika nije odustao od legalizacije, pošto veruje da će zapravo legalizacija doprinijeti da se smanji potrošnja ove droge.

Tekst preuzet iz Blica

Skromni predsjednik Mujica prijavio da mu imovina vrijedi više od 300.000 dolara