<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Gladna zmija izabrala je pogrešnu večeru (FOTO)

Jedu gotovo sve što nije veće od njih i veoma ih je teško ubiti. Međutim, ova zmija jedan dan izabrala je pogrešnu večeru, pojela je stonogu živu koja se naknadno "probila" kroz zmijino tijelo tražeći spas.

18. april 2014, 12:00

Istraživači u Makedoniji su naišli na vrlo intrigantan i posve odvratan prizor. U potrazi za zmijama naišli su na jednog mladog mrtvog poskoka iz kojeg viri ogromna stonoga.



Ova zmija spada u otrovnice koje nastanjuju Južnu Evropu i Balkan, kao i pojedine dijelove Bliskog Istoka. One mogu narasti do 95 centimenata. Smatraju se najljućim evropskim opasnim zmijama, jer je njihov otrov veoma jak i opasan, prenosi sajt I fucking love science.  

Jedu gotovo sve što nije veće od njih i veoma ih je teško ubiti. Međutim, ova zmija jedan dan izabrala je pogrešnu večeru, pojela je stonogu živu koja se naknadno "probila" kroz zmijino tijelo tražeći spas. Iako se stonoga probila van stomak zmije, ipak se nije uspjela spasiti.