<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pokolj napuštenih pasa u centru Sarajeva

U najužem centru Sarajeva juče se odigrala prava drama nakon što je ulicom, prema pisanju portala Tačno.net, potekla krv četiri psa koja su podlegla teškim povredama koje su imali po tijelu.

19. april 2014, 12:00

Naime, prema njihovim navodima, juče oko 14 sati su nepoznate osobe svoje pse rase pit bul i staford, za koje se pretpostavlja da se koriste u borbama pasa, trenirali na napuštenim psima. 

“Ovo se ne dešava prvi put. Već dva mjeseca konstantno zovemo policiju, ali je patrola došla tek danas kada su ulicom tekli potoci krvi. U komšiluku se zna da se ubijanje napuštenih pasa naručuje. Mi se nadamo da slijedeći put neće nastradati nečije dijete. Svako ko ovako danas postupa sa životinjama, sutra će jednako postupati i s ljudima”, izjavio je za Tačno.net jedan od komšija koji je svjedočio ovom događaju.

Slučaj je prijavljen nadležnoj policijskoj upravi. Stanari se nadaju da će nadležni ovaj put raditi svoj posao jer su uplašeni i za sopstvenu sigurnost.