<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Barselona preokretom do sva tri boda

Primera

U derbiju 34. kola Primere, Barcelona je pobijedila Athletic Bilbao 2:1, iako je igrala bez Valdesa, Puyola, Piquea, Albe, Busquetsa I Neymara, što joj je bilo prvo slavlje nakon tri uzastopna poraza u ključnim utakmicama sva tri takmičenja

21. april 2014, 12:00

Barsa je bila osjetno bolja nego u spomenutim susretima protiv Granade, Atletica i Reala, ali Athletic Bilbao joj je bio dostojan suparnik, jer na Nou Camp je došao potpuno otvoreno I napadački usmjeren Utakmica s dva takva suparnika morala je biti atraktivna: Aduriz u 30. minuti škaricama trese stativu, a dvije minute kasnije Alexis Sanchez gađa prečku. U petoj minuti nastavka gosti vode golom Aduriza, koji je precizan prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora.

Vodstvo im je trajalo do 72. minute, kada je Dani Alves prošao sjajnim slalomom po desnoj strani i dodao Sanchezu, koji nije dobro pucao, ali je lopta došla do Pedra, koji zabija iz blizine. Samo dvije minute kasnije Lionel Mess je izborio slobodan udarac, a onda sam uzeo loptu i pogodio sa 17 metara. To mu je 26. ovosezonski pogodak u Primeri. Ronaldo ima dva, a Diego Costa jedan više.

Barcelona je pobjedom izbila na drugo mjesto sa četiri boda zaostatka za vodećim Atleticom. Real ima šest bodova manje od lidera, ali i utakmicu manje. Athletic Bilbao, koji je mjesecima uvjerljivo držao četvrto mjesto, koje jamči kvalifikacije Lige prvaka, sada ima samo tri boda više od petoplasirane Seville, s kojom će se u četiri preostala kola boriti za vrijednu poziciju.

"Uz sve kritike koje smo primili zadnjih dana, morali smo ostati profesionalni i odraditi svoj posao. I dalje se moramo držati našeg cilja, a to je naslov prvaka. Ne možemo mijenjati svoje navike. Uvijek smo bili dostojanstveni i moramo takvi ostati do kraja", rekao je Mascherano nakon susreta.