<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Navijači BiH i Hrvatske idu zajedno u Brazil

Svi u istom avionu

Nakon 4 mjeseca, imamo potvrđeno više od 500 rezervacija za putovanje u Brazil na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, kazao je Muamer Lutvić, direktor Sektora turizma kompanije Centrotrans.

22. april 2014, 12:00

 Inače, Centrotrans je nudio tri programa putovanja. Program odlaska na tri utakmice prvog kruga takmičenja u Brazilu, i utakmica reprezentacije BiH. Za taj program planiran je let Sarajevo – Minhen – Sao Paolo i imaju dovoljan broj rezervacija.

Odlazak na otvaranje Svjetskog prvenstva utakmica Brazil – Hrvatska 12. juna, a onda odlazak u Rio de Janeiro i gledanje utakmice Argentina – BiH.

"Za ovaj program imamo direktni charter let iz Zagreba i prijavljenih oko 300 putnika na ove dvije utakmice. To je popularan program. Podrazumijeva 6 noćenja. Tri  u Sao Paolu i tri u Rio de Janeiru. U tom avionu bit će navijači dvije susjedne države i idu na obje utakmice" – kaže Lutvić.

Ovaj program nastao je u saradnji sa oficijelnom turističkom agencijom Hrvatskog nogometnog saveza. Cijena ovog aranžmana je 3. 199 eura s tim da je iz BiH uključen i prevoz do Zagreba i povratak za Sarajevo.

Inače, kako je naglasio Lutvić, jedini avion koji će direktno poletjeti iz Zagreba za Brazil bit će sa putnicima i iz BiH i iz Hrvatske, jer u suprotnom ni taj avion ne bi poletio.

Treći program uključuje odlazak na jednu utakmicu za koji je prijavljeno 140 putnika. To je utakmica Argentina – BiH u Rio de Janeiru.

"To je najatraktivnija utakmica naše reprezentacije. Najviše navijača doći će na ovu utakmicu. Imamo prijave navijača iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Naša reprezentacija napravila je historijski uspjeh, vjerovatno još nismo svjesni" – kaže Lutvić.

Iako je bio najavljen charter let Sarajevo – Brazil, sve je izvjesnije da taj let neće biti realiziran, ali svi putnici ići će redovnim linijama preko Istanbula i Minhena.

"Najviše je nama žao zbog toga. Prevelik je rizik. Za taj let trebalo je 260 putnika. Kao što je slučaj s Hrvatskom, da nismo zajedno učestvovali vjerovatno ni tog leta ne bi bilo" – kazao je Lutvić, dodajući da koliko je moguće izlaze ususret navijačima bh. reprezentacije.

Lutvić je naglasio i da u Brazilu rade sa oficijelnom agencijom Francuskog nogometnog saveza.

"Gdje će biti francuski navijači bit će i naši samo u drugom periodu naravno" – naglasio je Lutvić.