<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BH Gas danas isključuje plin Sarajevogasu

Dug skoro 53 miliona maraka

BH-Gas će danas početi isključivati plin Sarajevogasu, saopćno je iz te kompanije. Ministar prostornog uređenja Kantona Sarajevo Zlatko Petrović obećava da će do 15 sati informirati BH-Gas, hoće li i na koji način biti riješeno dugovanjae prema ovoj firmi.”

22. april 2014, 12:00

 Iako duže vrijeme insistiraju da dug prema BH gasu bude izmiren, iz ove forme napominju da do sada nisu dobili konkretne prijedloge za plaćanje ostatka februarske fakture i martovske rate, koja iznosi više od 11,5 miliona KM, dok ukupan dug iznosi skoro 53 miliona maraka.

Ističe se da je navedena dugovanja potrebno hitno riješiti, s obzirom na to da BH-Gas ima ugovorne obligacije prema ruskoj kompaniji Gazprom Export. Dogovoreni iznos duga firma iz BiH je trebalo da počne otplaćivati 15. aprila, ali ona nije u mogućnosti izvršiti obaveze jer Sarajevogas i Toplane Sarajevo ne izmiruju svoja dugovanja prema BH-Gasu.