<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Orkestar harmonika pobjednik ruskog festivala

Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika apsolutni je pobjednik Festivala "Zemlja je naš zajednički dom" koji se održava u Jekaterinburgu.

22. april 2014, 12:00

"Apsolutni smo pobjednici među 16 zemalja koje su učestvovale na festivalu. Gran pri nam je sinoć uručio ministar kulture sverdlovske oblasti, odnosno grada Jekaterinburga", rekao je u telefonskoj izjavi za agenciju Srna vođa orkestra Slavko Nikolić, a prenosi Mondo

On je izrazio posebno zadovoljstvo što su, kako naglašava, srpskom tradicionalnom muzikom oduševili publiku i uspjeli da pobijede učesnike iz 16 zemalja "od Rusije do Amerike".

Sinoćnji koncert održan je u zgradi filharmonije milionskog grada Jekaterinburga.

Prva, druga i treća nagrada biće uručene danas.

Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika učestvovao je kao jedini predstavnik iz BiH na Festivalu "Zemlja je naš zajednički dom", koji se od 1982. godine održava u Jekaterinburgu, u Rusiji.

Osim u takmičarskom, oni su nastupili i u revijalnom dijelu festivala, a gostovali su i na ruskoj nacionalnoj televiziji kao jedan od zapaženijih učesnika.

Orkestar harmonika iz Ugljevika učestvovao je ove godine i u kulturnom dijelu programa Olimpijade u Sočiju.