<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najveća cvjetna pijaca u Indiji privlači kupce iz svih dijelova svijeta (FOTO)

Na cvjetnoj pijaci prodaje se cvijeće iz svih dijelova Indije, kao i iz drugih i zemalja poput Tajlanda, Kine ili Holandije

27. april 2014, 12:00

 Najveća cvjetna pijaca u Indiji, koja se nalazi u gradu Ghazipur, a radi samo između 4 i 9 sati ujutru, raznovrsnom ponudom svakodnevno privuče više hiljada domaćih i stranih kupaca.

Na ovoj pijaci cvijeće se prodaje naveliko, a zbog bogate ponude, većina dekoratera i prodavača cvijeća snabdijevaju se upravo ovdje.

Ekipa Anadolu Agency (AA) snimila je zanimljive detalje na ovoj pijaci, u kojoj godišnji promet doseže i 100 miliona američkih dolara.

Na cvjetnoj pijaci prodaje se cvijeće iz svih dijelova Indije, kao i iz drugih i zemalja poput Tajlanda, Kine ili Holandije.

Cijene cvijeća variraju, pa je moguće kupiti cvijet od 10, ali i od 100 indijskih rupija. Cvijeće na ovoj pijaci bilo bi iznimno povoljno za naše tržište, obzirom da 100 indijskih rupija iznosi malo više od jednog eura. Ipak, za neke je najveća slast cjenkanje, što je, kao i na većini pijaca, dozvoljeno i na ovoj.

Indijci često tokom molitve polažu cvijeće svojim bogovima, zbog čega je prodaja cvijeća u ovoj državi jaka popularna.