<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Gračanici otvoren privredni sajam

TUZLA

U Gračnici je danas otvoren peti po redu Međunarodni privredni sajam "Grapos-Expo 2014", u orgnizaciji firme Boms-Expo i Opštine Gračanica, kao glavnog partnera sajma.

23. april 2014, 12:00

Na ceremoniji otvaranja sajma prisutnima su se obratili direktor Sajma "Grapos-Expo" Nedžad Nuhanović, načelnik Opštine Gračanica Nusret Helić, te premijer Vlade Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić, koji su ujedno i zvanično otvorili sajam.

Cilj ovog sajma jeste promocija i međusobno povezivanje preduzetnika s domaćeg, ali i inostranog privrednog tržišta, te pozitivni uticaj na stvaranje preduzetničke klime i intenziviranje privrede.

Gračanički sajam se prostire na 5.200 metara kvadratnih zatvorenog i 15.000 metara kvadratnih otvorenog prostora, te zahvaljujući visokom nivou organizacije i standardima kvaliteta izrastao je u respektabilnu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i mnogobrojnim stranim izlagačima.

Ove godine na 124 štanda izlaže 298 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Austrije, Bugarske i Njemačke. Očekuje se i do 25.000 posjetilaca sajma.

I ove godine izlagače i posjetioce očekuje vrhunska organizacija i ponuda, bogat konferencijski program, mnoge sajamske aktivnosti, među kojima je i prezentacija Fudbalskog saveza i fudbalske reprezentacije BiH, kao vid stvaranja pozitivne atmosfere pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, istakli su iz Opštine Gračanica.

Sajam će biti otvoren do 25. aprila.