<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Urnebesne fotografije ljudi koji su pali (FOTO)

Ne brinite se, niko prilikom fotografisanja ovog projekta nije ozlijeđen...

30. juni 2014, 12:00

Evo kako je autor ovih fotografija, Sandro Giordano opisao svoj projekat :

"Vjerujem da savršenstvo leži u nesavršenosti, u krhkoj ljudskosti koja čini svakog pojedinca drugačijim od ostalih. Skrivam lica svojih likova zato što njihovo tijelo govori umjesto njih, a padovi su tačka sa koje nema povratka.

Jedna izreka kaže da moraš dodirnuti dno da bi se podigao. Pad mojih likova je njihov susret sa dnom, koji u suštini predstavlja granicu iza koje se više ne može gurati laž.

Svako od njih u ruci drži predmet koji simbolizuje to lažno. Predmeti koje posjedujete, haljina koju nosite, frizura, mjesto na kojem se nalazite, sve to izražava ovu fikciju. Sve što se može vidjeti na fotografijama je fikcija, dok tijelo u padu predstavlja istinu, koja se upravo padom mora iskazati"

"Oduvijek sam volio filmove Čarlija Čaplina i Stanlija i Olija, jer su me nasmijavali. Često u njihovim filmovima možete vidjeti likove kojima se dešavaju još gore stvari od ovih koje ja prikazuje, ozbiljnije nezgode, i padovi, zapravo" ističe Sandro Giordano, autor projekta "In Extremis (tijela bez kajanja)"

"Prva reakcija je iznenađenje i nelagoda zbog nezgode koja se desila tom liku, ali već u sljedećem trenutku se ta nelagoda pretvara u nezaustavljiv smijeh koji oslobađa" kaže Sandro Giordano.

"Ovo, kao i efekat koji ja želim da postignem fotografijom, priča priču ali sa ironijom. To je priča o trulom društvu na koje ja gledam sa ljubavlju i u kojem učestvujem, u kojem se ne osjećam isključenim. I upravo taj osjećaj empatije mi ne dopušta da osuđujem, već da dijelim priče koje govorim u nadi da će smijeh koji izazovem kod publike proizvesti želju da se vjeruje u bolju budućnost" napisao je Giordano na svom profilu na Facebooku.


"Nikad ne koristim lutke u mojim scenama, već profesionalne glumce koji mogu dočarati tijelo koje nije vidljivo, jer želim ono nevidljivo da učinim vidljivim" izjavio je Sandro Giordano.


Fotografije objavljujemo uz dozvolu autora Sandra Giordana i bez saglasnosti redakcije BUKA ne mogu biti prenošeni.

Njegove fotografije možete pronaći na  FB Profilu 

                                                           ili na Instagramu