<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U pripremi bežični punjač koji puni i kroz zidove

Kompanija Ossia predstavila je Cota rješenje za bežično punjenje uređaja, ali u pitanju nije klasična solucija za punjenje bez kabla, gdje je potrebno postaviti mobilni telefon u blizini punjača ili na njega.

23. april 2014, 12:00

Ova tehnologija je prvobitno bila predstavljena u septembru na Disrupt SF konferenciji pred 2000 ljudi, kada je iPhone punjen na razdaljini od 10 stopa (nešto više od 3 metra).

Od tada nije bilo riječi o ovoj tehnologiji, a sada se ističe da je postignuto punjenje na daljini od 40 stopa, kroz čak dva zida. Radilo se i na tome da se elektronika i komponente smanje, obzirom da je ovo rješenje još uvijek daleko od komercijalne primjene, prenosi Balkan android.

Nema sumnje da je ostvarena razdaljina impresivan podatak, ali posebno je interesantno to da uređaj ne mora da se “vidi” sa punjačem. Pored toga, biće moguće puniti više uređaja istovremeno.

Ovo je svakako revolucionarno rešenje, ali, kao i uvijek, sigurno će se pokrenuti velika pitanja u vezi sa eventualnim negativnim efektima koje bi na zdravlje mogla da ima ova tehnologija.