<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pronađene nove olupine, mogući ostaci malezijskog aviona

Australija

Australski Zavod za sigurnost prometa (ATSB) je saopćio da je na zapadnoj obali Australije, južno od grada Pertha, pronađena metalna olupina duga 2,5 metara i da se trenutno istražuje da li se radi o olupini nestalog malezijskog aviona

24. april 2014, 12:00

Iz australske policije su kazali da je predmet pronađen oko 10 kilometara jugozapadno od mjesta Augusta i da su fotografije i uzorci predmeta predati i istražnom timu iz Malezije.

Ministar Zapadne Australije za hitne servise Joseph Francis je izjavio da neće biti iznenađenje ako se na površini mora pojave ostaci malezijskog aviona, ukoliko se njegova olupina nalazi u moru.

Naglasivši da do sada nije otkriven nikakav dokaz, Francis je kazao da se sve zasniva na pretpostavkama, ali da lično neće biti iznenađen bilo kakvim raspletom situacije.

Putnički avion Malaysia Airlinesa nestao je 8. marta u Južnokineskom moru tokom leta na relaciji Kuala Lumpur – Peking.

Potraga za avionom pomjerena je ka sjeverozapadu i zapadu Australije, gdje se pretpostavlja da je avion pao.

Zvaničnici Malezije su potvrdili da je avion sa 339 osoba pao i da nije bilo preživjelih. Potraga za ostacima aviona i istraga o nestanku aviona i dalje traje.