<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

NSRS: Zbog spornih izjava poslanice SNSD-a napustile skupštinsku salu

Poslanici SNSD-a napustili su danas skupštinsku salu, jer je tokom burne i oštre rasprave o radu MUPRS-a u 2013. godini jedan od poslanika dobacivao, navodno, seksističke izraze koleginici iz vladajuće stranke, što on negira.

24. april 2014, 12:00

Akter priče je poslanik NDP-a Vojislav Gligić, a optužen je da je uputio neprimjerene riječi koleginici iz SNSD-a Dušici Savić, što je bio povod da parlamentarci iz vladajuće stranke napuste skupštinsku salu na pola sata.

Međutim, Gligić kaže da je u kontekstu izjave Dušice Savić o potrebi da se u RS formira "Banka hrane", jer ima i u zemljama EU, izgovorio dio narodne sentence "Vidjela žaba da se konji potkivaju, pa i ona digla noge".

Odnosno da je rekao da nije uvijek sve dobro što ima u svijetu.

Šta je tačno Gligić dobacio, nije se čulo u mikrofon, a on kaže da nije izrekao ništa uvredljivo i da ne vidi razlog da se izvinjava Dušici Savić.

Sjednica parlamenta je nakon polusatne pauze nastavljena.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Željko Mirjanović je u nastavku rekao da su njegove kolege izašle iz skupštinske sale u znak protesta, jer su upućene, kako kaže, neprimjerene riječi, koje su protivne Poslovniku Narodne skupštine RS-a.

Izašli su, dodao je, da bi izbjegli svađu i mogući incident, jer je reakcija poslanica bila oštra, te pozvao da se izbjegavaju riječi koje ih dovode u neprijatnu situaciju.

Na kraju je i predsjednik parlamenta RS-a Igor Radojičić apelirao da se svi poslanici u izjavama suzdržavaju riječi koje bi mogle biti uvredljive za njihove kolege.