<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novi Battlestar Galactica film donosi sasvim drugačiju SF priču

Glasine o snimanju dugometražnog igranog filma Battlestar Galactica kruže već nekoliko godina, a izgleda da se Universal napokon odlučio krenuti s realizacijom.

29. april 2014, 12:00

Pet je godina prošlo od završetka drugog TV serijala koji se bavi vječnom borbom konvoja svemirskih putnika u potrazi za novim domom i njihovih smrtnih neprijatelja, napredne robotske rase Cylonaca, a moramo priznati da još uvijek postoji određena praznina nakon odgledanog posljednjeg nastavka i objašnjenja koje mnoge nije nimalo oduševilo (iako se radi o majstorskom završetku). Universal je stoga odlučio da je pravo vrijeme za povratak u ovaj svemir i uzimanje još pokoje kinte, a za tu priliku namjeravaju ponovno krenuti iz početka, sa sasvim novom i originalnom pričom, piše Idesh.net.

Za prvu je verziju scenarija angažiran je Jack Paglen, trenutno jedan od najtraženijih hollywoodskih pisaca, koji se probija svojim radovima na Transcendenceu i nadolazećem nastavku Prometheusa. Za sada još uvijek nisu poznati nikakvi detalji nove priče, ali se zna kako nećemo gledati stare junake (pa čak ni zgodne komade) u novim avanturama, već svojevrsni reboot postavljen u granice poznatog Battlestar Galactica svemira.

Produkcije se primio Glen Larson, koji je radio i na originalnoj seriji iz 70-ih, a trenutno je najveća nepoznanica redatelj. Još 2011. se govorilo kako bi to mogao biti Bryan Singer, ali kako će on još par godina biti zaokupljen snimanjem novih nastavaka X-Mena, studio će morati potražiti neko drugo ime. Želimo im sve najbolje, jer fanovi Galactice teško opraštaju pogreške!