<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Turska: Broj poginulih u nesreći u rudniku dosegao 245

Turski ministar energetike i prirodnih resursa Taner Yildiz saopštio da je broj poginulih u požaru koji je, nakon požara na trafostanici, izbio u rudniku u Somi, u zapadnom dijelu Turske, dosegao 245

14. maj 2014, 12:00

Turski ministar energetike i prirodnih resursa Taner Yildiz saopćio da je broj poginulih u požaru koji je, nakon požara na trafostanici, izbio u rudniku u Somi, u zapadnom dijelu Turske, dosegao 245, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema posljednjim informacijama o bilansu stradanja u rudarskoj nesreću u rudniku Soma u Turskoj d 88 povrijeđenih njih 63 su pušteni na kućno liječenje, dok je 25 rudara sa težim povredama hospitalizirano.

Ured turske vlade za upravljanje tokom katastrofa i vansrednih okolnosti (AFAD) je saopćio da su u pet obližnjih državnih bolnica od jučer primili 88 povrijeđenih rudara, a da je njih 25 zadržano na liječenju.

Do tragične rudarske nesreće u turskom gradu Soma u Manisi došlo je jučer u popodnevnim satima kada je izbio požar u jami.

Turski ministar energetike i prirodnih resursa Taner Yildiz je kazao da se strahuje da se Turska suočava sa natragičnijom radničkom nesrećom u svojoj historiji, a u zemlji je proglašena trodnevna žalost.