<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Helikopter OS BiH uspješno evakuisao roditelje sa bebom iz Maglaja

Mirsada Karabegović, njen suprug i beba od nekoliko mjeseci uspješno su evakuisani iz Maglaja koji je usljed poplava odsječen od ostatka države, potvrdila je za Mirsadina rodica Elma Kosović koja živi u Sarajevu.

15. maj 2014, 12:00

"Beba, Mirsada i njen muž su dobro i zdravo. Oni su helikopterom Oružanih snaga BiH prevezeni na sigurno, u naselje Misurići kod Maglaja", kazala je Elma.

Portal Klix.ba je od početka bio uključen u ovaj slučaj, te smo izvijestili kako su Mirsada i njena porodica smješteni u kući neposredno pored rijeke Bosne i traže pomoć.

Mirsada je ranije za naš portal izjavila kako su se ona i njen suprug cijeli dan borili sa poplavama. Sa bebom su se u jednom trenutku popeli na krov kuće u centru Maglaja, kod Doma zdravlja, te čekali pomoć koja u tim trenucima nije dolazila.

"Čekamo helikopter, ali on nikako da dođe. Mašemo im krpama, odjećom, ali ništa. Helikopter naiđe i prođe, kao da nas ne vide. Muž je i dalje na krovu... Pomozite nam molim vas, kažite da smo ovdje. Beba više ne može izdržati", rekla nam je Mirsada.

Na kraju, sve je srećom okončano na najbolji način.