<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Doboj: Poplava, isključena voda i struja!

Poplave su u punom jeku na dobojskom području tako da ćemo pokušati da vam donesemo sve najbitnije informacije i obavještenja.

16. maj 2014, 12:00

9:42 Goran Stojanović: Stanje na području Mjesne zajednice (MZ) Donja Paklenica je kritično i u toku je evakuacija ljudi i stoke, potvrdio je danas Radio-Doboju predsjednik Savjeta te MZ Nedeljko Bilić.

Prema njegovim riječima, poplavljeno je više od 20 kuća, uključujući i Osnovnu školu "Ozren". U prekidu su i sve putne komunikacije, a dodatne probleme stvaraju klizišta.

On je od nadležnih zatražio da hitno pošalju čamce i ostalu mehanizaciju, jer u selu živi mnogo starih i iznemoglih lica.


09:20 Goran Stojanović: Trafo-stanica "Usora" je isključena zbog prodiranja vode i radnici "Elektro-Doboja" rade na prespajanju struje sa trafo stanice "Pijeskovi", izjavio je danas Radio-Doboju tehnički direktor "Elektro-Doboja" Zoran Blagojević.

On je precizirao da su morali isključiti struju potrošačima u Poljicu i Gavrićima, a ukoliko voda prodre do trafo stanice "Pijeskovi" bez napajanja će biti večina stanovnika Doboja.


08:50 Goran Stojanović: Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić izjavio je danas Radio-Doboju da je stanje na poplavljenim područjima alarmantno i istovremeno je apelovao na stanovnike Doboja da ne podliježu panici. Kako je naveo, sve provjerene i tačne informacije građani mogu čuti u programu Radio-Doboja na frekvenciji 96,3 MHz. On je ponovio da svi radno sposobni stanovnici treba da dođu u poplavom pogođena područja i stave se na raspolaganje Civilnoj zaštiti i ostalim službama koje se bore sa vodenom stihijom.


08:40 Goran Stojanović: Autobuski saobraćaj u Doboju je obustavljen, saopšteno je danas iz Auto-moto društva. Vozače upozoravaju da bez prijeke potrebe ne polaze na put. Uprkos pozivu nadležnih, veliki broj Dobojlija evakuiše svoje automobile van grada i na taj način stvaraju veliku gužvu i krče put dežurnim službama, napominju u Auto-moto društvu "Doboj".

Na području Doboja sinoć je proglašena vanredna odbrana od poplava. Vodostaj na mjernom mjestu rijeke Bosne u Doboju u 21.00 časova iznosio je 475 centimetara, sa tendecijom porasta, što je za 25 centimetara više od kote vanredne odbrane.

Građevinska operativa je trenutno angažovana na izgradnji nasipa na potoku Liješanj na ulazu u grad iz pravca Sarajeva, kao i nasipa u naselju Bare, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

U Mjesnoj zajednici Donja Paklenica 20 stambenih objekata sa pomoćnim pratećim objektima je zapljavljeno, a stanovništvo je evakuisano.

Regionalni put Doboj - Gradačac je u prekidu u naselju Bušletić usljed izlivanja rijeke Lukavice.

U susjednoj opštini Modriča u mjesnoj zajednici Vranjak zaseok Brijestovo, dijelu mjesne zajednice Koprivna i izbjegličkom naselju Dobori evakuisana je stoka, a stanovništvo je u pripremi za evakuaciju.

U izbjegličkom naselju Dobori trenutno se radi na ojačanju kritičnih tačaka na nasipu, a ekipe za spašavanje na vodi i pod vodom su u pripravnosti.

Vodostaj rijeke Usore u opštini Teslić je u porastu i u 21.00 čas iznosio je 350 centimetara.

Uslijed obilnih kiša koje danima okivaju Doboj rijeke Bosna i pritoka Usora su na granici da se izliju iz svojih korita.

U našoj foto galeriji, koju nam je poslao Nešo Simaković, možete da vidite trenutno stanje vodostaja.

Izvor: Dobojski.info