<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kritično u Doboju: Rijeka Bosna narasla preko 5 metara, cio grad pod vodom!

Ostaje kritično stanje u Doboju gdje je vodostaj rijeke Bosne 670 centimetara, što je 220 centimetara iznad kote vanredne odbrane od poplava.

16. maj 2014, 12:00

 Voda je potpuno ušla u grad i u toku je evakuacija u koju su se uključili pripadnici Ronilačkog kluba "Buk" sa jednim čamcem i deset članova Kajakaškog kluba "Kanjon" iz Banjaluke sa 27 čamaca.

Prema posljednjim inofrmacijama, vodostaj rijeke Bosne na području grada Doboja počeo je da opada, a službe za spašavanje i dalje evakuišu ugrošeno stanovništvo.

U gradu Doboju u pojedinim stambenim zgradama voda je ušla i u stanove na drugom spratu, a u pojedinim mestima nivo vode doseže i do pet metara, pa je gotovo nemoguće uočiti stubove javne rasvjete. Procjenjuje se da je 80 odsto grada pod vodom.

Svi putni pravci, magistralni i regionalni putevi, koji vode u i iz grada su u prekidu, tako da je Doboj i dalje u totalnoj blokadi.

Evakuisana je većina stanovnika u čije je stambene objekte voda prodrla na drugi sprat, a njihovo spašavanje i evakuacija se nastavlja, na čemu je angažovan i Helikopterski servis RS, objavili su banjalučki mediji.