<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pod kontrolom stanje odbrane od poplava u Semberiji

Stanje odbrane od poplava u Semberiji je pod kontrolom, navodi se u posljednjoj informaciji o poplavama u Republici Srpskoj Republičke Uprave Civilne zaštite.

17. maj 2014, 12:00

U gradu Bijeljina sva pažnja i raspoložive snage odbrane od poplava su usmjerene na dva lokaliteta na Savskom nasipu /Rača i Topolovac/ na ukupnoj dužini od 4,5 kilometra. Trenutna situacija je kao i sinoć. Mjestimično dolazi do prelijevanja vode preko nasipa, ali nema pucanja nasipa.

Nivo rijeke Save na vodomjernoj letvi u Rači u 6.00 časova je preko devet metara i trenutno ima porast od tri centimetra na svakih sat vremena.

Voda je u stagnaciji u gradskom dijelu Bijeljine.

Evakuacija građana u toku noći obavljena je samo za hitne medicinske slučajeve.
Od 5.00 časova krenuli su timovi za snabdijevanje prehrambenim i higijenskim paketima.

Od 6.00 časova spasilačke ekipe sa formiranih punktova za spašavanje u kriznim područjima počeli su sa radom.

U 7.00 časova zakazana je sjednica gradskog Štaba za vanredne situacije.
Obzirom na obim prirodne nesreće u gradu neophodna je pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima, čizmama, kabanicama, građevinskoj mehanizaciji, terenskim vozilima, kamionima.

Osim spasilačkih ekipa koje čine posade čamaca, terenska vozila i kamioni mjere zaštite i spasavanja provode vatrogasne jedinice, hitna medicinska pomoć, higijensko epidemiološka skužba, ekipe "Elektro-Bijeljine" i saobraćajne policije.

Prilikom snabdijevanja električnom energijom vrši se preventivno isključivanje dijelova grada, a snabdijevanje vodom je uredno.