<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Drama u Maglaju: Policija nasrnula na ljude koji su samo tražili hranu (VIDEO)

Prava drama odvija se ovih dana u Maglaju. Nakon katastrofalnih poplava, građani se bore da dođu do hrane, vode i osnovnih potrepština. Uznemirujući i šokantan snimak na kojem se vidi građanin koji moli za hranu govoreći da su mu djeca i unučad gladna pojavio se na YouTubeu.

20. maj 2014, 12:00

Kako nam je rečeno riječ je o Zlatanu Latifoviću koji je došao na jedan od glavnih punktova u kojem stiže humanitarna pomoć, a kojim rukovodi ogranak Merhameta u Maglaju.

Latifoviću je rečeno da hrane nema na što se on pobunio govoreći da je "upravo vidio pun automobil hrane". Intervenirala je i policija koja je Latifovića pokušala silom odvesti, jer je automobilom blokirao put.



Latifovićeva kćerka Arjana objavila je videosnimak uz komentar da je policija pretukla njenog oca, brata i rodicu. Iz MUP-a ZDK nam je potvrđeno da je Latifović lišen slobode.

Maglajlija Amir Hrnjić potvrdio nam je da se ovo zaista desilo i da se nakon katastrofalnih poplava u ovom gradu dešavaju užasne stvari, te da se pojedini žele okoristiti nesrećom koja je zadesila ovaj grad.

Hrnjić je od prvog dana bio uključen u spašavanje svojih sugrađana, a zatim i u dijeljenje pomoći. Međutim, nakon svega što je vidio razočaran je i ogorčen, te je odustao od svega i vratio se na posao u Natron-Hayat.

Kako kaže u Maglaj je stigla ogromna količina hrane, vode i ostalih potrepština, a većina toga smještena je u prostorijama fabrike Primus.

Odgovornost da čuva i dijeli humanitarnu pomoć preuzeo je lokalni ogranak Merhameta i rukovodilac Atif Spahić.

Međutim, Hrnjić kaže da Spahić zloupotrebljava nesreću kako bi ostvario ličnu korist.

"Taj čovjek ima dvije trgovine u Maglaju i vjerovatno humanitarnu pomoć namjerava prodavati. Bio sam svjedok kada je vraćao ljude govoreći im da nema hrane, a garantujem da u Primusu ima najmanje pet šlepera pomoći", kaže razočarani Hrnjić.

On apeluje na sve ljude dobre volje koji žele pomoći ugroženom stanovništvu Maglaja da je predaju lično unesrećenima.

U povodu ovog slučaja kontaktirali smo Merhamet, međutim, rekli su nam će nam se kasnije javiti.