<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučki šetači uspjeli: Okružni sud poništio presudu Osnovnog suda!

Banjalučki Okružni sud obustavio je prekršajni postupak u Banjaluci protiv banjalučkih šetača i odbacio tužbu kojom su Miodrag Dakić, Branislav Tešanović i Dražen Crnomat, bili proglašeni krivima za prelazak ulice kroz crveno svjetlo.

11. juni 2014, 12:00

Kako stoji u rješenju Okružnog suda, shodno odredbi člana 54. tačka g) Zakona o prekršajima Republike Srpske, nastupila je zastarjelost (relativna) za vođenje prekršajnog postupka.

Kako stoji u rješenju Okružnog suda nastupila je zastarjelost (relativna) za vođenje prekršajnog postupka.

Istovremeno je Okružni sud u Banjaluci obustavio prekršajni postupak i protiv okrivljenih Lidije Dodeve Ristić, Aleksandra Trifunovića, Nikice Pucarevića, Sofije Grmuše, Milana Macanovića i Damira Hristića.


Kako se navodi u presudi, odgovor na žalbu ovlaštenog organa dostavili su okrivljeni Miodrag Dakić, Branislav Tešanović, Dražen Crnomat i Aleksandar Trifunović sa prijedlogom da se žalba ovlaštenog organa odbije kao neosnovana.

Kako je za BUKU tada potvrdio Dražen Crnomat, žalba je predata Okružnom sudu zbog povrede materijalnog propisa o prekršajima i  bitne povrede odredaba prekršajnog postupka.

Crnomat je kazao kako se žalbom tražilo da Okružni sud u Banjaluci, kao drugostepeni sud, žalbu okrivljenih Dakić Miodraga, Tešanović Branislava i Crnomat Dražena uvaži, pobijano rješenje ukine i vrati prvostepenom sudu na ponovni postupak, odnosno da pobijano rješenje preinači i okrivljene oslobodi svih optužbi, odnosno da postupak obustavi.


Urednik BUKE Aleksandar Trifunović je rekao da se ovim potvrdilo to što banjalučki šetači ponavljaju od samog početka - prekršajni postupak protiv njih najobičnija je  farsa, jer su Banjalučani protestovali protiv čovjeka koji je zbog zloupotreba u slučaju Medicinske elektronike osuđen od strane banjalučkog Okružnog suda na tri godine zatvora.


Podsjećamo, protesti za Picin park u Banjaluci bili su prvi masovniji protesti u ovom gradu i trajali su više mjeseci.


Vezano: Aleksandar Trifunović o protestnoj šetnji u Banjoj Luci