<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Potvrđena kazna, Mile Radišić odlazi na robiju!

BANJALUKA

Vrhovni sud RS potvrdio je zatvorske kazne na koje su osuđeni Mile Radišić i njegovi saučesnici, čime je slučaj "Medicinska elektronika", nakon više od četiri godine, dobio epilog.

24. juni 2014, 12:00

 Kako piše Blic, kazne u ukupnom trajanju od 10 godina postale su na taj način pravosnažne u slučaju milionskih malverzacija cijenama akcija Medicinske elektronike.

Mile Radišić, vlasnik firme "Grand trejd" i bivši većinski akcionar Medicinske elektronike, pravosnažno je osuđen na 3 godine zatvora.

Osuđeni su i Dragan Cerovac, bivši član Nadzornog odbora Medicinske elektronike i radnik Investiciono-razvojne banke RS, i to na tri i po godine zatvora, te Željko Katalina, bivši direktor Medicinske elektronike, na tri godine zatvora.

Nikica Bajić, bivši član Upravnog odbora Medicinske elektronike, osuđen je na 6 mjeseci zatvora.

Vijeće Vrhovnog suda RS ujedno je poništilo ugovor o kupoprodaji 2,8 miliona kacija Medicinske elektronike između Radišića i IRB RS, pa su sve akcije vraćene RS, piše Blic.