<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik: Željka Cvijanović kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je sinoć na Jahorini da je kandidat ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH međunarodni sekretar SNSD-a i aktuelni premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

08. juli 2014, 12:00

 "DNS je kao naš partner izrazio htijenje da to bude predsjednik te stranke Marko Pavić. Koliko znam, u posljednje vrijeme gospodin Pavić iz niza razloga nije spreman da to prihvati i ostalo je da narednih dana završimo konsultacije sa DNS-om", rekao je Dodik novinarima.

On je naveo da je SNSD u značajnom obimu precizirao liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom parlamenta BiH na predstojećim opštim izborima u BiH.

"Mi ćemo u četvrtak, 10. jula, imati sjednicu Izvršnog odbora stranke i to potvrditi u skladu sa statutom", najavio je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD je u svim izbornim jedinicama održao sastanke i utvrdio određeni broj ljudi za izbore, a sada se radi na redoslijedu kandidata na tim listama.

"Činjenica je da su sada izborne jedinice manje i da ih ima više nego što ih je bilo ranije, što donosi neke nove izazove za samu organizaciju stranke", konstatovao je Dodik.